Nu kommer kokboksserien Allt om det goda, 20 böcker i samarbete mellan Allt om Mat och tidningen Expressen. Om allt från vardagsmat till festmat.

Serien är en uppföljning till Smaker från hela världen, som kom 2008 och vann både läsarnas gunst och prestigefyllda priser. Första boken i den nya serien handlar om matpajer och efterrättspajer. Du får den på köpet med Expressen/GT/Kvällsposten söndagen den 26 september.

Nu är en helt ny kokboksserie klar som följer upp den samling som Allt om Mat och Expressen gav ut hösten 2008.
– Den samlingen hette Smaker från hela världen – ur Allt om mat och fick en positiv respons som ingen av oss som jobbade med den hade vågat hoppas på, säger Marie Cavallin, projektledare på Expressen.

Prisad föregångare

Under 20 veckor kunde man köpa en ny kokbok i veckan. Böckerna fick en strykande åtgång och serien belönades med en guldmedalj i den prestigefyllda internationella tävlingen Grand cookbook award. Allt om Mat och Expressen fick också åka till Grythyttan och ta emot ett
förstapris för ”Bästa kokbokssamling” i tävlingen ”Årets svenska måltidslitteratur”.
Med detta i minne var steget inte långt till att börja arbeta med en uppföljningsserie med ett nytt tema.
– Det är ett otroligt inspirerande projekt. Allt om Mat är en proffsig samarbetspartner, där alla maträtter som bekant är noggrant provlagade. Självklart hjälper det till att alla i gruppen delar intresset
för mat, och det är svårt att inte låta sig påverkas av hur fantastiskt roligt det kan vara med matlagning.

Böcker värda att vänta på

– Allt om Mat har precis rätt nivå på recepten, de är alltid inspirerande med nya influenser och ingredienser. Recepten är pedagogiskt skrivna och säkra kort när man ska bjuda på middag, säger Marie Cavallin.
Den här gången har bokserien fått namnet Allt om det goda. Varje kokbok innehåller 40 recept, och en grupp följer säsongen, som ”Äpplen”, ”Svamp och grönt”, ”Höstmat”, ”Adventsfest”, ”God
Jul”, ”Brunch”, ”Nystart”, ”Vinterpicknick” och ”Citrus”. Men det blir även allroundtitlar som ”Soppor och bröd”, ”Kaffekalas”, ”Husmanskost”, ”Fisk och skaldjur”, ”Färsfavoriter” och ”Choklad”.
Hela samlingen avslutas i vår med den färgsprakande boken ”Retromat från 70-tal, 80-tal, 90-tal, 00-tal” – väl värd att vänta på!

Köp den med Expressen

  • Premiär är söndagen den 26 september! Då får man den första boken, ”Pajer”, på köpet med Expressen/GT/Kvällsposten. Det ger en möjlighet att se om man tilltalas av upplägget och gillar innehållet.
  • En ny kokbok i serien kommer ut varje onsdag och säljs tillsammans med Expressen/GT/Kvällsposten onsdagar och torsdagar för 69 kr vid köp av tidningen.
  • Missar man en bok i samlingen kan man enkelt gå in och efterbeställa den på expressen.se/kokbok.
  • Varje kokbok innehåller 40 recept.
  • Inga av recepten i den här serien var med i den förra kokboksserien ”Smaker från hela världen”.
  • En del av recepten i ”Allt om det goda” är helt nya, men de flesta är favoritrecept som tidigare publicerats i Allt om Mat.
  • Ett tips är att hänga med från början, när serien är slut i vår går det inte att få tag på den igen. Samlingen kommer inte att säljas i handeln efter det.
NUVARANDE Samla kokboksserien ”Allt om det goda”
NÄSTA Potatisgratäng på fem sätt