Samla kokböcker från hela världen

Du är bjuden på en matresa jorden runt i ditt eget kök. Sammanlagt blir det en kokbok i veckan, över tusen recept och en fin serie på 20 numrerade kokböcker. OBS: Erbjudander slut!

– Människor har rest mycket i dag och längtar efter att få den smakupplevelsen igen. Det blir lite som i stället för att resa, säger Katrin Alström chefredaktör på Allt om mat.

Första utan extra kostnad
Första delen på kokboksresan får Expressens läsare utan extra kostnad, därefter kostar varje bok 69 kronor och säljs ihop med Expressen, GT och Kvällsposten.
– Vi är jättenöjda med samarbetet. Det här är för människor som är roade av matlagning, tycker om god mat och vill lära sig något nytt, säger Expressens marknadsdirektör Mats Löthén.
– Expressen äger sedan tidigare sajten alltommat.se så det här blir ett perfekt komplement.

Startar 5 november
Matresan startar i Italien den 5 november för att nästan fem månader senare landa i grillrecept och den svenska våren.
– Influenserna och smakerna är från olika länder och delar av världen, men en viktig del av jobbet med serien är att se till att rätterna går att laga i ett kök här med råvaror du får tag i och som tar hänsyn till miljö- och näringsaspekter. Närproducerat så långt det är möjligt och inga utrotningshotade fiskarter till exempel, säger Katrin Alström.

Nya och gamla favoriter
Favoriter som tidigare har varit publicerade i Allt om mat kompletteras med helt nya. Alla recept är provlagade enligt Allt om mats rutiner. Chefredaktören har själv återupptäckt rätter under kokbokprojektets gång.
– Jag älskar italiensk mat, men så såg jag recepten från Grekland och upptäcker att jag älskar dem också! Boken om Mellanöstern är riktigt spännande, sköna blandningar med både moderna och traditionella recept, säger Katrin Alström.

”Smaker från hela världen”:

• 20 kokböcker ingår i serien som är ett samarbete mellan Expressen och Allt om mat.
• En ny bok varje vecka. Säljs onsdag, torsdag och fredag tillsammans med Expressen, GT, Kvällsposten.
• Pris: 69 kronor. Första kokboken, ”Smaker från hela världen – Italien” följer med Expressen utan extra kostnad. Finns i affär 5-7 november.
• Minst 52 recept per bok.
• Alla recept är gjorda och provlagade enligt Allt om mats rutiner.

Här är alla böcker
Här är alla böcker i serien ”Smaker från hela världen” och när de finns i butik:
• 1. ”Italien”, 5-7 november
• 2. ”Frankrike”, 12-14 november
• 3. ”Sydostasien”, 19-21 november
• 4. ”USA”, 26-28 nov
• 5. ”Svensk vinter & jul”, 3-5 december
• 6. ”Spanien”, 10-12 december
• 7. ”Grekland”, 17-19 december
• 8. ”Mellanöstern”, 23-26 december (kommer tisdag)
• 9. ”Indien”, 31 december-2 januari
• 10. ”Japan & Korea”, 7-9 januari
• 11. ”Kina”, 14-16 januari
• 12. ”Sydamerika”, 21-23 januari
• 13. ”Karibien”, 28-30 januari
• 14. ”Afrika”, 4-6 februari
• 15. ”Ryssland”, 11-13 februari
• 16. ”Italien due”, 18-20 februari
• 17. ”Sverige vår”, 25-27 februari
• 18. ”Bakat från hela världen”, 4-6 mars
• 19. ”Desserter från hela världen”, 11-13 mars
• 20. ”Grillat från hela världen”, 18-20 mars