Så lagar du till ett perfekt ankbröst

Lär dig göra ett ankbröst på rätt sätt. Leva & Bo:s expert Christina Asplund visar hur.

Ingredienser och redskap hittar du nedan och beskrivning med bilder finns i bildspelet ovan.

De här redskapen behöver du vid tillagningen:

  • Skärbräda
  • Kniv
  • Stekpanna
  • Stektång
  • Digital köttermometer
  • Ugnssäker form
  • Måttsats
  • Skål
  • Sil
  • Visp

Rätt temperatur!
Det är viktigt att ankbröstet får en slutlig innertemperatur på 70 grader, gärna 72 grader, för att undvika bakterier som campylobakter och salmonella.
 

Ingredienser:

2 ankbröst, tinade, ca 800 g
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 msk smör
1 msk rapsolja
Skysås:
1 dl vit balsamicovinäger med fikonsmak
4 soltorkade fikon, hackade
3 msk strösocker
2 dl vatten
2 msk kycklingfond, konc
2 msk smör
salt, svartpeppar
2 soltorkade fikon, tärnade

Hela receptet hittar du här!

Vintipset!

  • Ett vin på druvan pinot noir är det givna sällskapet till ankbrösten. Ett som är riktigt bra är Couvent des Jacobins 2006 (5283) Frankrike, 109 kr. Kryddig, mjuk och tilltalande smak med drag av jordgubbar.