Så lagar du till ett perfekt ankbröst

Lär dig göra ett ankbröst på rätt sätt. Vi visar dig hur.

Stekt ankbröst – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°. Mortla kryddor. Skär snitt i skinnet på ankbrösten och krydda med salt. Knåda in kryddblandningen.
  2. Bryn ankbrösten med skinnsidan ner ca 2 min. Vänd och bryn på andra sidan ca 2 min.
  3. Lägg över i en ugnssäker form. Stek ankbrösten mitt i ugnen tills innertemperaturen är 68°, beräkna ca 35 min.

 

Vintipset!

  • Château Plince 2014 (2402), Frankrike, 399 kr. En härlig pomerol med rostade kaffetoner och dov plommonfrukt. Kan lagras i tio år. Röda viner från Bordeaux är sällan billiga men svåra att motstå när de är riktigt bra. Stramheten och strukturen gör dem till bra matviner. Stek ett ankbröst och prova.