Så får du buffén att fungera

Sju tips som underlättar för dig som planerar en festlig buffé.

  1. Gör plats i kylen. Städa ur och gör ren kylen, så att allt får plats. Fyll och lägg istärningspåsar för infrysning i frysen. Det går åt massor med isvatten.
  2. Flera fat. Gör flera fat av maten och plasta, så kan du byta ut, när det börjar ta slut. Det är förbjudet att fösa över rester, från det gamla fatet till ett nytt fräscht fat.
  3. Extra mycket mat. Ta till så det räcker, ungdomar är hungriga och då går det åt extra mycket mat.
  4. Starka ostar. Servera några olika smakstarka ostar till buffén, om du vill dryga ut eller komplettera den.
  5. Matig sallad. Gör en extra matig marinerad bönsallad av t ex stora vita bönor och röda kidneybönor eller quinoasallad, som vegetariskt alternativ.
  6. Alkoholfritt.  Servera alltid alkoholfria dryckesalternativ.
  7. Dekorativa skålar. Dekorera bordet med färska örter i söta krukor och låt gästerna nypa några blad om de vill sätta extra smak på sin mat. Små skålar fyllda med minitomater är också fint både som dekoration och plockgodis.