I annonssamarbete med ZETA BREOLIV

Starta grillsäsongen med nya, goda smakupplevelser! Att skapa nya smakkombinationer behöver inte alls vara svårt. Med samma grund och några få ingredienser får du det en helt ny matupplevelse.

Fernando De Luca är mannen som tog olivoljan till Sverige. I nästan 20 år har han försökt få fram en bredbar variant. 2018 introducerades BreOliv Original som är ett helt nytt vegetabiliskt bredbart fett, perfekt att ha på smörgåsen. Du kan också använda det som bas i röror. Mixa grönsaker och kryddor med BreOliv Original så varierar du enkelt dina rätter – oavsett om du väljer vegetariskt, kött eller fisk. Men vilka smaker passar? Här hjälper vi dig!

 

Till grillad kyckling och fläskkött

Breoliv_Aom-paprika2

Foto: Per Ranung

Mild, medium eller stark? Variera din röra genom att själv bestämma hur mycket chili du blandar i.

Het röra med paprika och chili
En röra med chili är ett bra val till grillat kött. Den lyfter smakerna och ger det lilla extra.
Gör så här: Mixa 100 g Breoliv Original med 100 g finhackad rostad paprika. Blanda i en 1 tsk finhackad röd chili, 3 krm rökigt paprikapulver och 1 krm salt. Klar att avnjutas!

Det här är BreOliv Original:
* Består av endast fyra ingredienser: 72% jungfruolivolja, fett från sheafrukten, vatten och salt.
* Ett bra komplement till vanligt fett.
* Extra jungfruolivolja ger en fin olivsmak.
* Går bra att använda i både bakning och matlagning.

Perfekt till grillade grönsaker

Breoliv_Aom-citron

Foto: Per Ranung

Strössla på citronzest, det ger en festlig känsla.

Fräsch röra med kronärtskocka och citron
Grillade grönsaker som spetskål eller zucchini har en mild smak. Därför är det en bra idé att servera med en syrlig röra.
Gör så här: Mixa 100 g Breoliv Original med 100 g hackade inlagda kronärtskockor med en stavmixer. Tillsätt 1 tsk rivet citronskal, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.

Tänk på!
Breoliv Original har en mjuk konsistens, vilket gör att den är mycket lätt att blanda till röror.

Passar till grillad fisk

Breoliv_Aom-kapris

Foto: Per Ranung

Tips! Spara några kapris som du friterar i lite olja. Det gör röran extra god.

Syrlig röra med kapris och dill
Att kombinera fisk med citron är klassiskt. Tänk nytt och lägg till kapris och dill – gott!
Gör så här: Låt 100 g kapris rinna av. Mixa med 100 g Breoliv Original, 1 dl hackad dill, 2 krm rivet citronskal och 1 krm nymald svartpeppar. Garnera med dill och friterad kapris.

Produkter

BreOliv finns i både Original och Mild – båda lika goda.