På lördag är det alla hjärtans dag! Överraska med en flaska romantisk champagne, vi har tagit fram fem fyndstämplade flaskor för dig att botanisera bland.

Visst, du riskerar att bli kallad gammalmodig men det är det värt, det finns inget så romantiskt som champagne. Flaskan, bubblorna, priset – allt ger en exklusiv, varm och stämningsfull inramning till en romantisk stund.

Drick det som en drink eller kombinera det till maträtter med fisk, skaldjur eller kyckling – ja, nästan all mat lyfter med de franska bubblorna.

Ska man dricka champagne så ska man göra det på riktigt och vingruppen har tilldelat ett antal flaskor omdömet fynd! Här har du fem förslag – alla har fyndstämplats av vingruppen på AlltOmMat.se.

 


André Clouet Grande Réserve
, (7686), Frankrike, 249 kronor

Flödig och stor med tydlig, frisk smak av pinot noir, kakao, bär och charkuterier. Lång eftersmak. Vilket omdöme! Det är vingruppen som formulerar sig så här lyriskt – mer behöver inte sägas.


Alfred Gratien Cuvée Paradis Brut
, (7578), Frankrike, 499 kronor
Mycket pengar, javisst men vad sägs om följande beskrivning? ”Oerhört nyansrikt med unika spännande aromer. Äpple, mineral, mörk kryddig med hög och ståtlig friskhet. Lång elegant smak.” Vingruppen formulerar och visst blir man sugen?


Delamotte Brut
, (7351), Frankrike, 249 kronor
Stram, distinkt och kritig med lime-toner och fin syra. Bra champagne som även finns i magnum- och halvflaska.


Gosset Grand Rosé Brut
, (7405), Frankrike, 448 kronor
Roséchampagne med fyndstämpel! Vingruppens omdöme ”Läckert friskt med god rondör i smaken av smultron, äpplen och exotisk frukt. Komplext, balanserat och extremt aptitretande.”


Bonnaire Brut Tradition
, (7342), Frankrike, 229 kronor
Ungdomlig, kritig, distinkt och pigg med bra syra. Enligt vingruppens omdöme.