Röda viner till påskhelgen

Bästa vinerna till påskens kalas. Gunilla Hultgren Karell har valt topparna.


Röda lådviner
– du hittar alla vinerna länkade längst ned i artikeln.


5 getingar!

Ramos Reserva 2008
Ungt med smak av mörka bär med god krydda. Lättsamt och generöst. Bra till buffén med inte alltför smakrika rätter. 

Rocca di Montemassi 2007
Generöst, fruktigt med inslag av vanilj, lakrits och mogna, mörka plommon. Säkert kort till kött och grönsaker. 

Concha y Toro Reserva Carmenère Cabernet Sauvignon 2007
Smakrikt med drag av mogna vinbär och lite lakrits. Bra struktur och drag i eftersmak. Till kötträtter.


4 getingar

Raimat Abadia 2006
Moget, utvecklat vin med mjuk, balanserad smak med lagom krydda. Till vitlöksspäckat lamm med färska örter.


Ascender Cellars Shiraz 2008

Minilåda med ett vin med öppen stil med mogen, mörk frukt och fin krydda. Okomplicerat och står bra på påskbuffén.
 


Röda viner på flaska
– du hittar druvor och producenter längst ned i artikeln.


5 getingar!


Campos de Luz Garnacha 2008

Budgetvin med smak av mörka bär och vanilj. Mjuk, lättsam stil och passar på en påskbuffe med smått och gott. 


Château Pech-Latt 2008

Ekovin som är generöst, ungt med massor av mörk, saftig frukt och inslag av örter. Gott till en lammstek med färska örter och potatisgratäng.

Allegrini Valpolicella Superiore 2005
Nyhet i april. Friskt och spänstigt med körsbärsliknande frukt och lätt krydda. Välkomponerat som ger påsklammet en extra dimension.

4 getingar


Santa Helena Varietal Cabernet Sauvignon 2008

Ett mjukt vin med vinbär, örter och vanilj i doft och smak och liten druvsötma. Utmärkt till lättare kötträtter och mild ost. 

Opal Springs Reserve Shiraz Cabernet Sauvignon Tempranillo 2008
Kul nyhet med generös, ung smak med fullt ös. Här blandas drag av skogsbär, örter och lakrits. Till smakrik kycklingrätt exempelvis.  
 

Länkar

 

Här har du de vita påskvinerna – 9 stycken

 

Sugen på rosé? – gissa om vi tipsar!

 

Ska viner luftas? – ja, ibland. Läs mer i Vinskolan