Tycker du att dina vanliga vinfavoriter är lite mjäkiga....? Då ska du testa de australiska vinerna från Killibinbin - de har skräcktema på etiketterna.


När Wayne Anderson och Liz Blanks
började skapa sina viner 1997 hade de inga pengar, inga druvor, ingen vingård, ingen vinmakare – ja, det enda de hade var en stark passion för vin och en visionär drivkraft. Och det har gått ganska bra…

Första året producerade den australiska vinproducenten 400 lådor, idag producerar de omkring 5000 lådor och deras vin dricks på restauranger över hela världen. Vill du testa deras viner så får du köpa dem utomlands eller importera dem privat – i nuläget finns de inte att köpa i Sverige. Och trots framgångarna har de valt att hålla relativt låga priser, deras filosofi är att alla vinälskare ska ha möjlighet att dricka deras viner.

Etiketterna då? Ja, ”killibinbin” är enligt en slapp översättning ”något att dö för” och därför har man valt att göra skräckfyllda etiketter som hämtar inspiration från svunna tiders filmaffischer. Etiketterna har prisats – precis som vinerna.

Länkar

 

Besök vingården Killibinbin