Har du förtjusats av den amerikanska vinsuccén Sideways? Nu kan du själv återuppleva några av scenerna.


Kan en film
om två medelålders män som dricker vin bli en succé? Javisst, när filmen Sideways gick upp på biograferna 2004 var det många som följde vinälskaren Miles resa genom de kaliforniska vingårdarna och hans heta hat till druvan merlot är legendarisk.

"No. if anyone orders merlot, I’m leaving. I’m not drinking any fuckin merlot!" är ett citat som hörts i många sammanhang sedan dess.


Nu kan alla
älskare av filmen göra samma resa som Miles och hans kompis Jack – förhoppningsvis med lite angenämare stämningar än de som de båda sprider på sin resa.

Resan innefattar 18 stopp, allt från vingården Fess Parker där Miles dricker ur vinbarens spottkopp till restaurangen Los Olivos där Miles och hans vänner dricker ett stort antal riktigt seriösa viner. Däremellan är det restauranger, vingårdar och vägar, bowlinghallar och andra scener ur filmen vilket gör resan till ett måste för Kalifornien-turister med vinbegär.


Filmen är gjord
av företaget Fox och filmen producerades i Santa Barbara County i Kalifornien USA. Filmen har blivit så populär så att den till och med har skapat efterfrågan till en remake – denna gången på japanska!

Sideways – information om vinresan

 

Vintips från Kalifornien – tre tips med Zinfandel-druvan

 

Ta en resa till Kalifornien – på nätet

 

Hitta amerikanska recept – på AlltOmMat.se

NUVARANDE Res med vinfilmen Sideways
NÄSTA Jamie Oliver lagar mat på Hotell Malmen