Foto: Ulrika Pousette
Soppa
Grönkålssoppa med ricottabollar
25 minuter
Foto: Per Ranung
Näringsberäknat
Kycklingfärsbollar med julkål och soja
30 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Kalkon
Baconlindad kalkonfilé med sherrysås och rostad fänkål
45 minuter + 80 minuter i ugn
Foto: Anna Kern
Skaldjur
Saffransgratinerade havskräftor
10 minuter + 8 minuter i ugn
Foto: Helén Pe
Kalv
Osso buco med svamp
30 minuter + 2 timmar kokning
Foto: Ulrika Pousette
Vegetariskt
Smörbakad rotselleri med champ­injoner, valnötter och picklad rödkål
1 timme
Foto: Anna Kern
Texmex
Taco cajun style  
30 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Kalkon
Kalkon med russin- och portvinssås, gräddkokt grönkål och potatisflis
40 minuter
Foto: Per Ranung
Kyckling och fågel
Hoisinkyckling med pak soi
20 minuter
Foto: Anna Kern
Huvudrätter - varmrätter
Citrongrillad marulk med pistasch- och olivröra
40 minuter
Foto: Linda Dannvin
Vegetariskt
Tryffelpasta
20 minuter + 30 minuter i kyl + utbakningstid
Foto: Lina Eriksson
Kalv
Kalvschnitzel med tryffelsalami och blomkålspuré
20 minuter
Foto: Lisa Björner
Vegetariskt
Palaak halloumi
30 minuter
Foto: Lisa Björner
Vilt
Viltgryta med messmör och svarta vinbär
30 minuter + koktid
Foto: Lisa Björner
Kyckling och fågel
Kubansk kycklinggryta med oliver, russin och friterad kapris
30 minuter + 2 timmar marinering + koktid
Foto: Lisa Björner
Torsk
Baskisk fiskgryta med potatis och jalapeño
20 minuter + koktid
Foto: Pernilla Ahlsén
Vegetariskt
Polenta med kastanjer och smörstekt svamp
45 minuter
Foto: Per Ranung
Torsk
Torskrygg med broccolicrème, vitvinssås och citronmarinerade grönsaker
50 minuter
Foto: Hans Logren
Vegetariskt
Taquitos med svarta bönor, rostad majs och fetaost
50 minuter
Foto: Lina Eriksson
Näringsberäknat
Skinkschnitzel med parmaskinka och kaprispotatis
30 minuter
Foto: Anna Kern
Skaldjur
Räkmacka
10 minuter
Foto: Per Ranung
Vegetariskt
Kikärtsgryta
30 minuter
Foto: Pernilla Ahlsén
Veganskt
Höstsallad med kastanjer och morötter
40 minuter + 1 timme i ugn