Foto: Stefan Wettainen
Nötkött
Makirullar med yukhoe  – sushi råbiff
40 minuter + 30 minuter i frys + 15 minuter marinering
Foto: Stefan Wettainen
Nötkött
Kibbe nayeh – libanesisk råbiff
40 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Skaldjur
Musslor med brynt örtsmör  
30 minuter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Vegetariskt
Frasig jordärtskocka med syrad lök och svecia
1 timme + 1 timme i ugn
Foto: Helén Pe
Veganskt
Edamamehummus med dukkahströssel
30 minuter
Foto: Stefan Wettainen
Skaldjur
Ostron med gurkvinägrett och pepparrot
10 minuter
Foto: Helén Pe
Snacks och tilltugg
Örtrostade oliver och pecorinogratinerad crostini
10 minuter + 15 minuter i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Vegetariskt
Carpaccio på zucchini  
10 minuter
Foto: Ulrika Ekblom
Grönsaker
Citrussallad med fetaost och rödlök
25 minuter
Foto: Anna Kern
Skaldjur
Blinier med krabbröra och löjrom
10 minuter
Foto: Lisa Björner
Snacks och tilltugg
Profiteroler med gräddfil och löjrom
35 minuter + 20 minuter i ugn + tid att rinna av
Foto: Lisa Björner
Nyårsmeny
Sesammarinerad lax i salladsblad
20 minuter
Foto: Per Ranung
Skaldjur
Halloumirårakor med räkor och forellrom
20 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Vegetariskt
Stekt aubergine med persilja, parmesan och vitlök
40 minuter
Foto: Per Ranung
Röror
Rödbetsdipp
5 minuter
Foto: Stefan Wettainen
Röror
Löjroms- och pepparrotsdipp
5 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Svamp
Svampdipp med bacon
30 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Vegetariskt
Het auberginesallad med chili och citron
30 minuter
Foto: Anna Kern
Smårätter
Lantcrostini med fänkålssalami
10 minuter
Foto: Pernilla Ahlsén
Snacks och tilltugg
Rostade kastanjer med örter och honung
25 minuter + 30 minuter i ugn
Foto: Charlie Drevstam
Soppa
Potatissoppa med brödsmulor
20 minuter + tid för soppan att kallna
Foto: Anna Kern
Skaldjur
Halstrad hummer med miso- och sesamsmör
10 minuter
Foto: Per Ranung
Lax
Miniomeletter med spenat och lax
10 minuter