Foto: Stefan Wettainen
Glutenfritt
Valnötsvåfflor med äppelkompott och lönnsirap
25 minuter + tid att grädda
Foto: Ulrika Pousette
Tårtor
Kokosvåffeltårta med saltkola och hallon
30 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Frukt och bär
Marängsviss peach melba
1 timme + 2 timmar i ugn + 12 timmar i kyl + 3 timmar i frys
Foto: Anna Kern
Fredagsmat
Kolasås med Baileys
10 minuter
Foto: Per Ranung
Veganskt
Bovetepannkaka, jordnötssmör, mosad banan och rostad kokos
20 minuter
Foto: Lisa Björner
Pajer
Banoffee pie  
20 minuter + 20 minuter i kyl
Foto: Stefan Wettainen
Semlor
Semmelglass
10 minuter + tid i frys eller glassmaskin
Foto: Stefan Wettainen
Efterrätt och dessert
Irish coffee-mousse  
15 minuter + 1 timme i kyl
Foto: Stefan Wettainen
Fredagsmat
Cheesecakekräm med marinerade bär
10 minuter
Foto: Helén Pe
Kakor och bullar
Kokostoppar med brynt smör och rårörsocker
25 minuter + 10 minuter i ugn
Foto: Helén Pe
Fredagsmat
Varm chokladmousse
10 minuter + 5 minuter i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Frukt och bär
Inkokt vinteräpple, kardemumma, havre, vaniljfärskost och körvel
30 minuter + 25 minuter i ugn
Foto: Helén Pe
Vegetariskt
Blåbärs-nice cream (vego-glass)
20 minuter + 5 timmar i frys
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Kakor och bullar
Chokladkaka med nougat och hasselnötter
15 minuter + 12 minuter i ugn
Foto: Lisa Björner
Efterrätt och dessert
Bakad citroncheesecake
30 minuter + 50 minuter i ugn + 30 minuter i eftervärme
Foto: Per Ranung
Efterrätt och dessert
Kaffe- och romparfait med kokos
15 minuter + 3 timmar i frys
Foto: Ulrika Ekblom
Pajer
Marängpaj med blodapelsin
30 minuter + 30 minuter i kyl + 15 minuter i ugn
Foto: Per Ranung
Pajer
Clementinpaj med pinjenötter och lättvispad grädde
2 1/2 timme + 1 timme i kyl + 45 minuter i ugn
Foto: Per Ranung
Pajer
Chokladkrämspaj med vispad crème fraiche och sötsalta pekan­nötter
30 minuter + 30 minuter för degen att vila + 15 minuter i ugn + 4 timmar i kyl
Foto: Per Ranung
Frukt och bär
Vaniljpannkakor med kryddiga clementiner
30 minuter
Foto: Katja Ragnstam
Efterrätt och dessert
Äppelpannkaka med karamelliserade äpplen och ljummen chokladsås
45 minuter
Foto: Per Ranung
Frukt och bär
Gino på svarta vinbär
10 minuter
Foto: Magnus Carlsson
Efterrätt och dessert
Pumpapuré med kokosgrädde, krispigt bovete och citronmeliss
40 minuter