Foto: Lisa Björner
Sås och marinad
Brynt smör-aioli
20 minuter
Foto: Malin Hoelstad
Matpaj
Parmesanpaj
15 min + 30 min i kylen + 30 min i ugnen
Foto: Lisa Björner
Snacks och tilltugg
Västerbottensröra på chips
10 minuter
Foto: Lisa Björner
Kräftskiva
Appletini
5 minuter
Foto: Lisa Björner
Skaldjur
Kräftor med egen lag
15 minuter + tid att dra
Foto: Lisa Björner
Vegetariskt
Kantarellsallad
30 minuter + 30 minuter i ugn
Foto: Lisa Björner
Midsommar
Små västerbottenspajer med löjrom
20 min + 2 timmar i kylen
Foto: Annika Broman
Snacks och tilltugg
Varm västerbottensshot med ansjovissnitt
15 minuter
Foto: Charlie Drevstam
Matpaj
Västerbottenspaj med löjrom och crème fraiche
20 min + 30 min för paj degen att vila + 40 min i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Saft, sylt, gelé och marmelad
Spritsig svartvinbärblads-drink
5 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Matbröd
Dinkelbröd i form
25 minuter + 1 timme jäsning + 30 minuter i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Snittar
Laxcrostini med löjrom
20 minuter + 10 minuter i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Vegetariskt
Västerbottenstortilla med kantareller
20 minuter + 25 minuter i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Svenskt
Äntligen kräftskiva! Här är tillbehören som fixar festen
Foto: Lina Eriksson
Student
Rabarberpaj med vit choklad och mandel
Foto: Ulrika Pousette
Frukt och bär
Vaniljmaränger med bakade aprikoser, grädde och hallonsås
40 minuter + 1 timme i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Röror
Smör med tomat och rostade fänkålsfrön
15 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Matbröd
Lökfocaccia med västerbottensost
20 minuter + 70 minuter jäsning + 40 minuter gräddning
Foto: Ulrika Pousette
Potatis och rotfrukter
Saltsyrlig krossad potatis
40 minuter + 40 minuter i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Kräftskiva
Fänkålssallad med dill och citron
15 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Kräftskiva
Majskolvar med tryffelmajo och mängder av parmesan
25 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Röror
Vispad crème fraiche med krasse och rom
15 minuter
Foto: Anna Wendt
Svenskt
Koka kräftor + tips på smaksättningar!