Foto: Ulrika Ekblom
Jul
Brysselkål med pancetta och feta
30 minuter
Foto: Anna Kern
Jul
Grönkålssallad med baconlindade dadlar och grönkålsströssel
30 minuter + 5 minuter i ugn
Foto: Helén Pe
Julgodis
Wienernougat
10 minuter + tid att stelna
Foto: Stefan Wettainen
Matbröd
Lättbakat vörtbröd
15 minuter + 1 timme blötläggning + 1 timme i ugn + 1 dygn för brödet att vila
Foto: Stefan Wettainen
Vegetariskt
Rostad broccoli- och rotsellerisallad med apelsindressing
15 minuter + 15 minuter i ugn
Foto: Stefan Wettainen
Vegetariskt
Spenat- och grönkålsgratäng
30 minuter + 10 minuter i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Snittar
Rosépeppargravad lax på vörtbröd med senapssås och forellrom
10 minuter + 2 timmar i rumstemperatur + 2 dygn gravning i kyl
Foto: Stefan Wettainen
Jul
Griljerad skinka utan gluten  
10 minuter + 15 minuter i ugn
Foto: Helén Pe
Jul
Saffranspavlova med punschkräm och hjortronsylt
30 minuter + 2 1/4 timme i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Smårätter
Julkryddade minihamburgare med grön coleslaw
30 minuter
Foto: Helén Pe
Kakor och bullar
Kaneldrömmar
20 minuter + 20 minuter i ugn
Foto: Ulrika Ekblom
Jul
Örtpestogriljerad skinka  
15 minuter + 10 minuter i ugn
Foto: Ulrika Ekblom
Vegetariskt
Smördegsinbakad svamppaté
30 minuter + 1 timme i ugn
Foto: Anna Kern
Vegetariskt
Grönkålspizza med färskost, getost och granatäpple
40 minuter + 2 timmar jäsning + 16 minuter i ugn
Foto: Ulrika Ekblom
Varma drycker
Varm äppelcider med vanilj och kanel
10 minuter + 20 minuter att dra
Foto: Lisa Björner
Julgodis
Jordgubbsgräddkola
20 minuter + tid att stelna
Foto: Ulrika Ekblom
Lax
Gravad lax med granatäpple  
15 minuter + 2 dygn gravning
Foto: Lisa Björner
Julgodis
Hallongeléhjärtan
40 minuter + tid att stelna
Foto: Helén Pe
Snacks och tilltugg
Knäckepizza med ädelost
5 minuter + 5 minuter i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Soppa
Grönkålssoppa med ricottabollar
25 minuter
Foto: Magnus Carlsson
Kakor och bullar
Mandelmusslor med pepparkakslingon och grädde
45 minuter + 1 timme i kyl + 10 minuter i ugn
Foto: Lisa Björner
Julgodis
Choklad- och polkagrisfudge  
30 minuter + tid att stelna
Foto: Stefan Wettainen
Köttfärs
Köttbullar med pepparrot och äpple
30 minuter