Foto: Lisa Björner
Lamm
Lammracks med pistaschcrust
30 minuter + 40 minuter i ugn
Foto: Lisa Björner
Grönsaker
Grillad sparris med parmesan, brynt smör och citronzest
20 minuter
Foto: Lisa Björner
Grönsaker
Blomkålspuré med vanilj
25 minuter
Foto: Helén Pe
Gourmet och lyx
Hallonsorbet med mousserande vin och pistaschflarn
Foto: Lisa Björner
Snittar
Räkröra på rågbröd
15 minuter + 30 minuter i kyl
Foto: Joel Wåreus
Gourmet och lyx
Bakad chokladmousse med rödbetsglass och rödbetsskum
3 timmar + tid i kyl, frys och ugn
Foto: Joel Wåreus
Vilt
Renkalvytterfilé med rödkålscrème, stekt svamp och svartvinbärssky
2 timmar
Foto: Joel Wåreus
Skaldjur
Smörstekt hummerstjärt med svartrot och vinägrett på rommen
1 1/2 timme
Foto: Joel Wåreus
Gourmet och lyx
Torskfilé med blomkålsvariation, dillsås, forellrom och gräslöksolja
2 1/2 timme
Foto: Emmy Lundström
Drinkar
Champagnedrink med fläder och citron
5 minuter
Foto: Lisa Björner
Snittar
Rågbröd med wasabicrème och rökt lax
10 minuter
Foto: Charlie Drevstam
Student
Fredagsdrinken – så gör du Rabarberbubbel
Foto: Lisa Björner
Övrigt
Gurksorbet med kavring, fänkål, saltad gurka och pepparrot
1 timme
Foto: Lisa Björner
Övrigt
Grillat lamm med tomatsallad, syrad lök och friterad färskpotatis
1 1/2 timme  + 1 1/4 timme kokning + tid på grillen
Foto: Lisa Björner
Röding
Röding med äpple och ängssyra
40 minuter + 8 minuter i ugn
Foto: Lisa Björner
Vegetariskt
Gazpacho (recept av Årets kock Johan Backeus)
15 minuter
Foto: Lisa Björner
Snittar
Skagenröra på smörstekt bröd
20 minuter
Foto: Lisa Björner
Smårätter
Potatisnystan med löjrom
30 minuter
Foto: Emmy Lundström
Vegetariskt
Bröllopspizza med två smaker
45 minuter + 30 minuter jäsning + 30 minuter + 15 minuter i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Smårätter
Gougères med kräm av brillat savarin och tryffel
25 minuter + 1 timme i kyl + 15 minuter i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Vilt
Hjort med toppmurklor
Foto: Ulrika Pousette
Student
Minicheesecake recept
Foto: Susanne Almers
Smalt
Liten räkcocktail