Foto: Stefan Wettainen
Matbröd
Lättbakat vörtbröd
15 minuter + 1 timme blötläggning + 1 timme i ugn + 1 dygn för brödet att vila
Foto: Helén Pe
Jul
Saffranspavlova med punschkräm och hjortronsylt
30 minuter + 2 1/4 timme i ugn
Foto: Helén Pe
Kakor och bullar
Kaneldrömmar
20 minuter + 20 minuter i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Kakor och bullar
Pepparkaks-trifle med lingon
40 minuter + 8 minuter i ugn
Foto: Magnus Carlsson
Kakor och bullar
Mandelmusslor med pepparkakslingon och grädde
45 minuter + 1 timme i kyl + 10 minuter i ugn
Foto: Helén Pe
Kakor och bullar
Chokladmuffins med marsipangrisar
30 minuter + 15 minuter i ugn + tid för ganachen att bli krämig + tid att göra grisar
Foto: Lisa Björner
Matbröd
Kryddigt fröbröd
20 minuter + 1 1/2 timme jäsning + 1 1/4 timme i ugn
Foto: Ulrika Ekblom
Matbröd
Brödkrans med vallmo- och sesamfrön
30 minuter + 1 1/2 timme jäsning + 30 minuter i ugn
Foto: Lina Eriksson
Kakor och bullar
Äppelkaka med pekannötter och saffranspärlsocker
25 minuter + 25 minuter i ugn
Foto: Anna Kern
Pajer
Mintchoklad- och polkagrispaj  
40 minuter + 40 minuter för degen att vila + 15 minuter i ugn
Foto: Magnus Carlsson
Veganskt
Mandelkakor med julkryddor och apelsin
15 minuter + 15 minuter i ugn
Foto: Anna Kern
Kakor och bullar
Pepparkakskrans med stjärnor
1 timme + 1 dygn i kyl + 30 minuter för degen att rumstempereras + 6 minuter i ugn
Foto: Lina Eriksson
Kakor och bullar
Chokladdoppade kokostoppar med apelsinsmak
15 minuter + 10 minuter i ugn
Foto: Anna Kern
Kakor och bullar
Saffransstjärna fylld med nutella  
1 timme + 2 1/2 timme jäsning + 20 minuter i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Kakor och bullar
Lussebullar med mandelmassefyllning
40 minuter + 21/2 timmes jäsning + 10 minuter i ugn
Foto: Helén Pe
Pajer
Nutellacheesecake med mörk chokladglasyr
30 minuter + 40 minuter i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Kakor och bullar
Saffranswienerbröd med hjortron eller hallon
1 timme + 45 minuter jäsning + 10 minuter i ugn
Foto: Helén Pe
Kakor och bullar
Saffransbullar med tosca
1 timme + 70 minuter jäsning + 12 minuter i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Pajer
Cheesecake med lingon och kardemumma
20 minuter + 50 minuter i ugn
Foto: Per Ranung
Matbröd
Sesam- och vallmobröd
10 minuter + 1 1/2 timme jäsning + 15 minuter i ugn
Foto: Peter Carlsson
Kakor och bullar
Kalljästa bullar med vanilj
30 minuter + 8 timmar i kyl + 10 minuter i ugn
Foto: Peter Carlsson
Matbröd
Majsbröd med citron och rosmarin  
 30 minuter + 1 timme 15 min jäsning + 10 minuter i ugn
Foto: Helén Pe
Kakor och bullar
Banankaka med misokolasås
45 minuter + 25 minuter i ugn