Zurra sommarbål

Bålen kan förberedas på morgonen och få stå svalt och "gotta sig" tills det, inför serveringen, är dags att tillsätta skummande cider och soda.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,5 dl vatten - + 1/2 dl strösocker
  • 2 kanelstänger
  • 1 dl mynta - blad
  • 75 cl vitt vin - torrt
  • 2 citroner
  • 2 apelsiner
  • 1 äpple

Inför servering

  • 75 cl cider
  • 33 cl sodavatten
  • 5 isbitar

Gör så här

  1. Blanda socker, vatten, kanel och hälften av myntan i en kastrull och koka sakta ca 5 min.

  2. Kyl sockerlagen, häll den i en tillbringare eller bålskål och tillsätt vinet och tunt skivad citron, apelsin och äpple.

  3. Tillsätt resten av myntan, samt cider, soda och is och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!