00000

Zucchinisoppa med mozzarellaost. En mycket enkel och snabb soppa som går bra att frysas in. Tillsätt mozzarellan vid servering.

För 4 portioner

Ingredienser

2 zucchini (ca 800 g)
1,2 liter vatten
2 hönsbuljongtärningar
1/2 kruka timjan
2 mozzarellaostar (à 125 g) (ca 250 g)
4 tsk olivolja
salt + nymald svartpeppar
4 skivor bröd, gärna fullkorn (120 g)

20 min

Zucchinisoppa med mozzarella – gör så här:

  1. Ansa och skär zucchinin i bitar. Lägg i kastrull med vatten och buljongtärningar. Koka ca 10 min, tills zucchinin blivit mjuk.
  2. Mixa soppan slät med stavmixer. Späd ev med mer vatten.
  3. Krydda soppan med 3/4 tsk salt, 1 krm peppar och 1 1/2 msk hackad timjan.
  4. Skär mozzarellaosten i små bitar och fördela dem i soppskålar. Häll soppan över ostbitarna. Droppa över oljan. Peppra och toppa med timjankvistar. Servera med bröd.
Fler recept med: Soppa