Zucchinisoppa med bacon och krutonger

Zucchinisoppa med bacon och krutonger kan göras vegetarisk genom att kycklingfonden ersätts med grönsaksfond och baconet med smulad fetaost. Servera soppan kyld.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2 zucchini - (à 300 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 6 dl vatten
  • 0,5 dl kycklingfond - konc
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 pkt bacon - (140 g)

Tillbehör

  • 2 skivor bröd - vitt
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Skär zucchinin i bitar. Skala vitlöksklyftan. Mixa zucchini och vitlök med hälften av vattnet i en matberedare eller med mixerstav. Tillsätt resten av vattnet, fond och olja. Krydda med salt och peppar. Ställ soppan i kylen.

  2. Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.

  3. Riv brödet i bitar. Stek i olja tills de fått fin färg. Krydda med flingsalt.

  4. Servera soppan med bacon och krutonger.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!