Zucchinisallad

Zucchinisallad är smakrik och god. Du hittar ofta zucchini av den mindre varianten bland ekologiska grönsaker.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 100 g salladsmix
  • 200 g zucchini - små
  • 4 kronärtskockshjärtan - marinerade
  • 50 g parmesan

Dressing

  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger - vit
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Fördela salladen på ett fat. Skiva zucchinin tunt, gärna på mandolin. Blanda den med olja, vinäger, flingsalt och peppar. Fördela zucchinin över salladen.

  2. Halvera kronärtskockorna. Hyvla parmesanen. Strö hjärtan och ost över salladen och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!