4.84.84.84.84.8

Zucchinipiccata med färsk honungstomatsås och saffranscouscous är en festlig vegorätt. Honungstomater är väldigt söta och goda och passar perfekt i den snabblagade tomatsåsen.

För 2 personer:

Ingredienser

1 zucchini, (ca 300 g)
50 g parmesanost, riven
1 ägg
0,5 dl vatten
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 dl vetemjöl
2 msk olivolja

Sås:

1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
2 dl vatten
0,5 dl vitt vin, torrt
0,5 tsk strösocker
0,5 tsk salt
0,5 krm cayennepeppar
10 honungstomater
4 kvistar basilika

Couscous:

1,5 dl couscous
3 dl vatten
2 krm saffran
2 krm salt
1 msk smör

Garnering:

basilika

20 minuter

Zucchinipiccata med färsk honungstomatsås och saffranscouscous – gör så här:

  1. Sås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs den i olja i en kastrull ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare ca 1 minut. Häll på vatten och vin och krydda med socker, salt och peppar. Låt koka utan lock ca 5 min. Halvera tomaterna och strimla basilikan. Blanda ner tomater och basilika i såsen. Ta kastrullen åt sidan.
  2. Couscous: Koka upp vattnet med saffran och salt. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt couscous. Låt stå under lock ca 5 min. Blanda ner smöret i couscousen.
  3. Skär zucchinin i ca 1 cm tjocka skivor på längden. Blanda ihop ost, ägg och vatten. Krydda med salt och peppar. Vänd skivorna först i mjöl och sedan i ägg- och ostblandningen.
  4. Stek zucchiniskivorna i olja ca 3 min på varje sida. Lägg upp på tallrikar tillsammans med couscous och tomatsås. Toppa med basilika och servera.