Zucchinipiccata med sås på färska honungstomater och saffranscouscous

Zucchinipiccata med färsk honungstomatsås och saffranscouscous är en festlig vegorätt. Honungstomater är väldigt söta och goda och passar perfekt i den snabblagade tomatsåsen.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 zucchini - (ca 300 g)
  • 50 g parmesan - riven
  • 1 ägg
  • 0,5 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk olivolja

Sås

  • 1 bananschalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 0,5 dl vitt vin - torrt
  • 0,5 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 10 honungstomater
  • 4 kvistar basilika

Couscous

  • 1,5 dl couscous
  • 3 dl vatten
  • 2 krm saffran
  • 2 krm salt
  • 1 msk smör

Garnering

  • basilika

Gör så här

  1. Sås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs den i olja i en kastrull ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare ca 1 minut. Häll på vatten och vin och krydda med socker, salt och peppar. Låt koka utan lock ca 5 min. Halvera tomaterna och strimla basilikan. Blanda ner tomater och basilika i såsen. Ta kastrullen åt sidan.

  2. Couscous: Koka upp vattnet med saffran och salt. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt couscous. Låt stå under lock ca 5 min. Blanda ner smöret i couscousen.

  3. Skär zucchinin i ca 1 cm tjocka skivor på längden. Blanda ihop ost, ägg och vatten. Krydda med salt och peppar. Vänd skivorna först i mjöl och sedan i ägg- och ostblandningen.

  4. Stek zucchiniskivorna i olja ca 3 min på varje sida. Lägg upp på tallrikar tillsammans med couscous och tomatsås. Toppa med basilika och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!