44444

Zucchinipaj med parmesan passar bra till italienska charkuterier eller bara med en sallad.

För 4 personer:

Ingredienser

100 g smör
3 dl vetemjöl, (180 g)
2 dl parmesanost, riven
1 krm salt
2-3 msk vatten

Fyllning:

1 zucchini, (400 g)
1 burk paprika, grillad, strimlad (290 g)
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
2 dl parmesanost, riven
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

sallad
parmaskinka

30 minuter + 40 minuter i ugn + tid att värma

Zucchinipaj med parmesan – gör så här:

  1. Skär smöret i mindre bitar. Mixa ihop smör, mjöl, ost och salt i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Ställ formen i kylen ca 20 min. Sätt ugnen på 225°.
  2. Fyllning: Ansa och skär zucchinin i skivor. Låt paprikan rinna av men spara oljan. Stek zucchiniskivorna i oljan från paprikan i omgångar tills den fått fin färg. Ta upp på ett fat så länge.
  3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min. Sänk ugnsvärmen till 200°. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, ost, salt och peppar. Lägg paprikan i pajskalet och lägg på zucchiniskivorna. Häll över äggstanningen.
  4. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 min. Låt kallna. Hit går att förbereda.
  5. Värm pajen mitt i ugnen i 150° ca 15 min innan den ska ätas. Servera med sallad och parmaskinka.
Fler recept med: Matpaj