Zucchinipaj

Zucchinipaj är frasig och god. Välj färdigriven ost och färdig kyld pajdeg så sparar du tid.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 pajdeg - kyld (230 g)
  • 600 g zucchini
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 150 g ost - lagrad (17 %)
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • sallad - blandad, gärna med strimlade rödbetor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Rulla ut pajdegen i en form, ca 26 cm i diameter. Nagga bottnen och grädda den mitt i ugnen ca 5 min.

  2. Ansa och halvera zucchinin på längden. Skär den i halvmånar. Skala och skiva lök och vitlök. Stek zucchini, lök och vitlök i 1 msk olja i en stekpanna tills allt fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Riv osten. Blanda hälften av osten med lätt crème fraiche. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Lägg hälften av zucchinifräset. Klicka på hälften av crème fraicheröran. Lägg på resten av zucchinin och crème fraiche. Strö över den sparade osten.

  5. Grädda pajen mitt i ugnen tills den fått fin färg, ca 15 min. Servera med sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!