Zucchinilasagne med pinjenötter  

Zucchinilasagne med pinjenötter är en glutenfri lasagne med tunna skivor zucchini istället för pasta. Bäst blir lasagnen med zucchini som är 4–5 cm i diameter. Pecorino, som görs av fårmjölk, bidrar med god fyllighet.  
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 3 zucchini - (700 g)
  • 250 g ricottaost
  • 1 dl pecorino - riven, + 2 msk
  • 1 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 50 g spenat
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 krm muskot - riven
  • 1 msk olivolja
  • 50 g pinjenötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Hyvla zucchinin. Blanda ricottan med 1 dl pecorino, ägg, mjölk och spenat. Krydda med salt, peppar och muskot.

  2. Varva fyllningen med zucchiniskivorna och lägg de översta zucchiniskivorna omlott i ett flätmönster. Ringla över olja och strö på 2 msk pecorino.

  3. Tillaga lasagnen mitt i ugnen ca 30 min. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Låt lasagnen stå ca 15 min innan den serveras. Strö över pinjenötter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!