4.44.44.44.44.4

Zucchinilasagne med pinjenötter är en glutenfri lasagne med tunna skivor zucchini istället för pasta. Bäst blir lasagnen med zucchini som är 4–5 cm i diameter. Pecorino, som görs av fårmjölk, bidrar med god fyllighet.  

För 4 personer:

Ingredienser

3 zucchini, (700 g)
250 g ricottaost
1 dl pecorinoost, riven, + 2 msk
1 dl mjölk
3 ägg
50 g spenat
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 krm muskot, riven
1 msk olivolja
50 g pinjenötter

15 minuter + 30 minuter i ugn

 Zucchinilasagne med pinjenötter – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Hyvla zucchinin. Blanda ricottan med 1 dl pecorino, ägg, mjölk och spenat. Krydda med salt, peppar och muskot.
  2. Varva fyllningen med zucchiniskivorna och lägg de översta zucchiniskivorna omlott i ett flätmönster. Ringla över olja och strö på 2 msk pecorino.
  3. Tillaga lasagnen mitt i ugnen ca 30 min. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Låt lasagnen stå ca 15 min innan den serveras. Strö över pinjenötter.