40 minuter
Zucchinifritters – gör så här:
- Riv zucchinin grovt och lägg den i ett durkslag. Krama ut vätskan och bred sedan ut den på en kökshandduk. Låt ligga 10–15 min för att vätskan ska dras ut ytterligare. Zucchinin ska vara helt torr.
- Ansa och finhacka -salladslöken och lägg i en skål. Smula över feta-osten, spara ca 50 g till garnering. Hacka persilja och mynta. Blanda hackade örter, torkad mynta och paprikapulver med lök- och ostblandningen.
- Blanda i mjölet, krydda med salt och peppar. Rör ner äggen, ett i taget, och blanda -ordentligt. Tillsätt zucchinin.
- Stek små klickar av smeten i omgångar i olja i en stekpanna tills de är gyllenbruna, ca 2 min på varje sida. Lägg de färdiga plättarna på ett fat. Smula över den sparade fetaosten. Toppa med sallad.
- Servera plättarna med en klick yoghurt.