Zucchinifritters

Recept på zucchinifritters. Zucchiniplättarna får mycket smak av både färsk och torkad mynta.

För 6-8 personer:

Ingredienser

4 zucchini
1 knippa salladslök
300 g fetaost
1 kruka persilja
1 kruka mynta
1 msk mynta torkad
1 tsk paprikapulver
2 dl vetemjöl
2 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar nymald
3 ägg
0,5 dl rapsolja

Garnering:

100 g salladsblad späda

Tillbehör:

yoghurt turkisk

40 minuter

Zucchinifritters – gör så här:

  1. Riv zucchinin grovt och lägg den i ett durkslag. Krama ut vätskan och bred sedan ut den på en kökshandduk. Låt ligga 10–15 min för att vätskan ska dras ut ytterligare. Zucchinin ska vara helt torr.
  2. Ansa och finhacka -salladslöken och lägg i en skål. Smula över feta-osten, spara ca 50 g till garnering. Hacka persilja och mynta. Blanda hackade örter, torkad mynta och paprikapulver med lök- och ostblandningen. 
  3. Blanda i mjölet, krydda med salt och peppar. Rör ner äggen, ett i taget, och blanda -ordentligt. Tillsätt zucchinin.
  4. Stek små klickar av smeten i omgångar i olja i en stekpanna tills de är gyllenbruna, ca 2 min på varje sida. Lägg de färdiga plättarna på ett fat. Smula över den sparade fetaosten. Toppa med sallad.
  5. Servera plättarna med en klick yoghurt. 

 

Fler recept med: Grönsaker, Vegetariskt