3.93.93.93.93.9

Zucchinibiffarna är godast nystekta. Servera med bulgur och rödlöksyoghurt som blir pricken över i.  

För 1

Ingredienser

2 zucchini, (à 250 g)
150 g fetaost
1 kruka mynta
2 ägg
2 dl vetemjöl
olivolja, salt, nymald svartpeppar

Yoghurt:

1 rödlök, liten
2 dl yoghurt, grekisk

Tillbehör:

3 dl bulgur

30 minuter

Zucchinibiffar med bulgur och rödlöksyoghurt – gör så här:

  1. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och skiva löken tunt, ­gärna på mandolin. Lägg den i kallt vatten ca 5 min.
  3. Finriv zucchinin och låt den rinna av i ett durkslag ca 5 min. Krama ut vätskan. Smula fetaosten grovt och blanda med zucchini, ägg, mjöl, 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
  4. Värm 1 1/2 msk olja i en stekpanna med släpplättbeläggning, klicka ut smeten och platta ut till biffar. Stek dem på medelvärme ca 5 min på varje sida.
  5. Låt löken rinna av och blanda den med yoghurt, 1/2 msk olja, 2 krm salt och 1/2 krm peppar.
  6. Servera zucchinibiffarna med bulgur och rödlöksyoghurt.
    pren