30 minuter
Zucchinibiffar med bulgur och rödlöksyoghurt – gör så här:
- Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
- Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin. Lägg den i kallt vatten ca 5 min.
- Finriv zucchinin och låt den rinna av i ett durkslag ca 5 min. Krama ut vätskan. Smula fetaosten grovt och blanda med zucchini, ägg, mjöl, 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
- Värm 1 1/2 msk olja i en stekpanna med släpplättbeläggning, klicka ut smeten och platta ut till biffar. Stek dem på medelvärme ca 5 min på varje sida.
- Låt löken rinna av och blanda den med yoghurt, 1/2 msk olja, 2 krm salt och 1/2 krm peppar.
- Servera zucchinibiffarna med bulgur och rödlöksyoghurt.