55555

Zucchinibåtar med labneh-röra är en god liten rätt som passar som förrätt eller på buffébordet. Labneh är salta och krämiga ostbollar som ligger i olja. Finns i välsorterad matbutik. Passar perfekt i mild bakad zucchini.

För 4-6 personer:

Ingredienser

1 zucchini, stor
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
0,5 tsk svartpeppar, nymald
8 labneh-bollar
1 röd chili, t ex spansk peppar
1 tsk koriander, mald

Garnering:

koriander

20 minuter + 20 minuter i ugn

Zucchinibåtar med labneh-röra – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Halvera zucchinin på längden och skrapa ut kärnorna med en tesked. Skär halvorna i 4 bitar vardera och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper med snittsidan upp. Ringla över olja och krydda med salt och peppar.
  2. Kärna ur och finhacka chilin. Mosa labneh-bollarna med en gaffel och blanda i chili och koriander. Fördela röran på zucchinibitarna och tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills zucchinin är mjuk och osten fått lite färg.
  3. Låt svalna och garnera med korianderblad.
Fler recept med: Förrätter, Smårätter