Zucchini- och salamifyllda lövbiffar

Som sällskap till de fyllda lövbiffarna serveras ugnsbakade skivor av tomater och zucchini. Grönsakerna blir så goda när de är varma och har fått ta smak av olivolja och rosmarin.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 lövbiffar
  • 75 g salami
  • 2 zucchini - små
  • 4 tomater
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk rosmarin - hackad, färsk

Tillbehör

  • pasta - potatismos, klyftpotatis eller pommes frites

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Hacka salamin. Skiva zucchini och tomater och skär hälften av zucchiniskivorna i tärningar.

  2. Fräs tärningarna i lite olja. Rör ner den hackade salamin.

  3. Lägg ut lövbiffarna på en skärbräda. Krydda dem med halva mängden salt och peppar och lägg på zucchinifräset. Vik ihop och fäst med tandpetare.

  4. Varva zucchini- och tomatskivor på oljad plåt. Krydda med hackad rosmarin och resterande salt och peppar. Droppa över lite olja och stek mitt i ugnen 15–20 min.

  5. Stek de fyllda biffarna i olja i stekpanna över god värme på båda sidor. Lägg dem därefter ev på plåten bredvid grönsakerna och låt dem eftersteka i ugnen några minuter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!