Zucchini- och salamifyllda lövbiffar

Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g lövbiffar
  • 75 g salami
  • 2 zucchini - à 250 g
  • 4 tomater
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk rosmarin - färsk och hackad

Tillbehör

  • pasta - kokt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Hacka salamin. Skiva zucchini och tomater. Skär hälften av zucchinin i tärningar.

  2. Fräs tärningarna i lite olja i en stekpanna. Rör ner salamin.

  3. Lägg ut köttet på en skärbräda och krydda med hälften av salt och peppar. Lägg på zucchiniröran. Vik ihop och fäst med en tandpetare.

  4. Varva zucchiniskivor och tomater på ett oljat bakplåtspapper på en plåt. Krydda med rosmarin och resten av salt och peppar. Droppa över lite olja. Stek i mitten av ugnen ca 15 minuter.

  5. Bryn köttet på båda sidor i lite olja i stekpannan. Lägg köttet bredvid grönsakerna och låt det steka med de sista 2-3 minuterna. Garnera med extra rosmarin.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!