55555

Zucchini- och prästosttortilla med grov persiljesallad är en lättlagad bufférätt som passar lika bra att äta kall som varm.

För 24 bitar:

Ingredienser

10 ägg
2 dl mjölk
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Fyllning:

3 dl prästost, lagrad, grovriven
1 zucchini
2 gula lökar
2 msk smör
0,5 tsk strösocker
2 krm salt

Citron- och persiljesallad:

1 knippa bladpersilja, stor
1 citron
2 msk olivolja
0,5 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar, nymald

40 minuter

Zucchini- och osttortilla med persiljesallad – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar.
  2. Fyllning: Grovriv ost och zucchini på r­ivjärn. Krama ut vätskan ur zucchinin, lägg i en smord ugnssäker form, ca 20 x 35 cm, gärna med bakplåtspapper i botten.
  3. Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin. Stek i smör ca 5 min, tills den blir mjuk. Krydda med socker och salt. Lägg löken i formen och strö över osten.
  4. Häll över smeten och tillaga mitt i ugnen ca 30 min, tills den stannat i mitten.
  5. Sallad: Plocka och finstrimla persiljan. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda persiljan med citronskal, olja, salt och peppar.
  6. Ta ut tortillan och skär den i bitar. Toppa med persiljesalladen.