Zucchini- och majsbröd

Zucchini- och majsbröd är typiskt för amerikanska södern. Här har vi lagt till riven zucchini som gör brödet ännu saftigare.  Servera med mycket smör!
Monica Eisenman
Monica Eisenman
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 3,5 dl filmjölk
  • 3 dl polenta
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 2 zucchini - små (ca 250 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Vispa upp äggen i en bunke. Blanda ner smör och filmjölk. Blanda ihop de torra ingredienserna. Rör ihop mjölblandningen med filmjölksblandningen till en slät smet.

  2. Riv zucchinin och blanda ner i smeten. Smörj och mjöla en rektangulär bakform (ca 20 x 30 cm) eller en gjutjärnspanna, ca 24 cm i diameter.

  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min, tills en provsticka är torr. Brödet är godast nygräddat men går även bra att servera kallt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!