3.93.93.93.93.9

Zucchini- och majsbröd är typiskt för amerikanska södern. Här har vi lagt till riven zucchini som gör brödet ännu saftigare.  Servera med mycket smör!

För 12 bitar:

Ingredienser

100 g smör
2 ägg
3,5 dl filmjölk
3 dl polenta
1,5 dl vetemjöl
2 msk strösocker
2 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 zucchini, små (ca 250 g)

20 minuter + 40 minuter i ugn

Zucchini- och majsbröd – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Vispa upp äggen i en bunke. Blanda ner smör och filmjölk. Blanda ihop de torra ingredienserna. Rör ihop mjölblandningen med filmjölksblandningen till en slät smet.
  2. Riv zucchinin och blanda ner i smeten. Smörj och mjöla en rektangulär bakform (ca 20 x 30 cm) eller en gjutjärnspanna, ca 24 cm i diameter.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min, tills en provsticka är torr. Brödet är godast nygräddat men går även bra att servera kallt.
Fler recept med: Amerikanskt, Bakning, Kräftskiva, Matbröd