Zaalouk – sallad med aubergine och tomater

Zaalouk kan serveras varm eller kall med bröd. Gör en stor sats och förvara i kylen två till tre dagar. 
Markiz Tainton
Foto: Wolfgang Kleinschnidt

Ingredienser

  • 1 aubergine - stor
  • 3 tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl persilja - hackad
  • 0,5 dl koriander - hackad
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin - mald
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och tärna auberginen. Koka den i saltat vatten 15–20 min. Häll av i en sil och tryck med en sked så att all vätska rinner ut.

  2. Skala och tärna tomaterna.

  3. Fräs aubergine och tomater i olja. Skala och pressa över vitlöken. Tillsätt persilja, koriander, paprikapulver och spiskummin och låt fräsa ca 30 min.

  4. Mosa aubergine och tomat till puré. Tillsätt vinägern när ca 5 min återstår av tillagningstiden. Krydda med salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!