4.34.34.34.34.3

Yukhoe – koreansk råbiff är en god liten bufférätt. Börja med att göra i ordning garneringen. Ta köttet direkt ur kylen, tärna och blanda med kryddor, garnera och servera direkt.

För 8 personer på buffé:

Ingredienser

300 g biff, utskuren
2 msk sesamolja, 40/60
2 tsk purjolök, hackad
1,5 tsk strösocker
1 tsk ingefära, finhackad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, grovmald

Garnering:

salladslök, strimlad
sesamfrön, rostade, vita, stötta i mortel
pinjenötter

Tillbehör:

3 äggulor

15 minuter

Yukhoe – koreansk råbiff – gör så här:

  1. 1. Skär köttet i små tärningar. Blanda köttet med sesamolja, purjolök, socker och ingefära. Krydda med salt och peppar.
  2. Forma köttet till 1 stor biff eller 3 mindre och lägg i en skål eller skålar. Strö över salladslök, sesamfrön och pinjenötter. Servera med råa äggulor.