4.44.44.44.44.4

Det låter kanske lite konstigt med yoghurtsoppa, men smaken är svagt syrlig och med en god nötig smak av det brynta smöret.

För 2 personer:

Ingredienser

2 vitlöksklyftor
1 gul lök, liten
2 grönsaksbuljongtärningar
3 dl turkisk yoghurt
1 förpackning gröna linser, gärna Go Green (285 g)
25 g smör
4 salladslökar
1 kruka koriander
rapsolja, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

2 lime
25 g bröd, per person

20 minuter

Yoghurtsoppa med gröna linser  – gör så här

  1. Skala och finhacka lök och ­vitlök, stek i 1/2 msk olja. Häll på 5 dl vatten och tillsätt buljong­tärningarna. Koka ca 5 min.
  2. Vispa i yoghurten och håll det varmt, det får inte koka! Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Mixa slätt med mixerstav (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!).
  3. Häll av linserna genom en sil och skölj med kallt vatten. Smält smöret i en kastrull tills det blir brunt och doftar lite nötigt. Värm linserna i lite av smöret i en kastrull.
  4. Finstrimla salladslöken.
  5. Fördela linserna i tallrikarna. Häll över yoghurtsoppa. Lägg i salladslök och koriander. Ringla i brynt smör.
  6. Servera med koriander, bröd och lime att pressa över.