Yoghurtpudding med karamelliserad rabarber

Karamelliserad rabarber gömmer sig i botten på den lena och goda yoghurtpuddingen. En frisk dessert till sommarens fester.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 dl yoghurt
  • 1 rabarber - stjälk
  • 0,75 dl strösocker - + 2 msk
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 krm salt

Limesockrade jordgubbar

  • 5 dl jordgubbar
  • 2 msk strösocker
  • 1 lime - skal av
  • 3 citronmeliss - blad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Häll yoghurten i ett kaffefilter och låt rinna av minst 6 timmar, tills ca 1 dl återstår.

  2. Skär rabarbern i små bitar. Smält 3/4 dl socker på medelvärme i en kastrull, låt det bli ljusbrunt. Lägg i rabarbern och låt sockret smälta. Fördela rabarbern i cocotteformar som rymmer ca 1 1/2 dl.

  3. Vispa ihop yoghurt, mjölk, ägg, salt och 2 msk socker. Häll smeten över rabarbern. Grädda formarna i vattenbad mitt i ugnen 40 min.

  4. Tvätta och skala limen med potatisskalare, var försiktig så att det vita inte kommer med. Skär skalet i strimlor eller dra av skalet med ett zestjärn. Mixa lime och socker i en matberedare. Dela jordgubbarna i kvartar och blanda med limesockret.

  5. Servera yoghurtpuddingen med limesockrade jordgubbar och kardemummaflarn. Garnera med citronmeliss.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!