15 minuter + 30 minuter för smeten att stå + 4 timmar i kyl
Yoghurtpannacotta med passionerade jordgubbar — gör så här:
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Halvera vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg frön och stång i en kastrull med grädde och socker. Rör om och koka upp på medelvärme.
- Ta kastrullen åt sidan. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i grädden. Tillsätt yoghurten och rör om tills allt blandats. Låt stå i rumstemperatur ca 30 min, rör om någon gång under tiden.
- Häll smeten i små glas. Täck med plastfolie och låt stå i kylen tills de stelnat, ca 4 timmar.
- Snoppa och grovhacka jordgubbarna. Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Blanda jordgubbar och passionsfrukt och toppa pannacottorna med blandningen precis före servering.