Yoghurtpannacotta med passionerade jordgubbar

00000

Recept på yoghurtpannacotta med passionerade jordgubbar. En dessert som passar bra att förbereda och som kan stå klar i kylen. Toppa med jordgubbsblandningen vid servering.

För 6 personer:

Ingredienser

2 gelatinblad
1 vaniljstång
2 dl vispgrädde
0,75 dl strösocker
3 dl yoghurt turkisk
10 jordgubbar
3 passionsfrukter –4

15 minuter + 30 minuter för smeten att stå + 4 timmar i kyl

Yoghurtpannacotta med passionerade jordgubbar — gör så här:

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Halvera vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg frön och stång i en kastrull med grädde och socker. Rör om och koka upp på medelvärme.
  2. Ta kastrullen åt sidan. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i grädden. Tillsätt yoghurten och rör om tills allt blandats. Låt stå i rumstemperatur ca 30 min, rör om någon gång under tiden.
  3. Häll smeten i små glas. Täck med plastfolie och låt stå i kylen tills de stelnat, ca 4 timmar.
  4. Snoppa och grovhacka jordgubbarna. Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Blanda jordgubbar och passionsfrukt och toppa pannacottorna med blandningen precis före servering.
Fler recept med: Efterrätt och dessert, Övrigt