Yoghurtpannacotta med jordgubbar

En frisk och fin dessert utan onödiga kalorier. Förbered den gärna dagen innan eller beräkna ca 4 timmar i kylen före servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 14 gelatinblad
  • 3 l vaniljyoghurt
  • 1 dl florsocker
  • 1,5 msk vaniljsocker

Limejordgubbar

  • 3 l jordgubbar
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 lime - rivet skal

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Vispa ihop yoghurt och socker.

  2. Ta upp gelatinbladen och smält dem i kastrull över mycket svag värme.

  3. Rör först ner lite av yoghurten i kastrullen och blanda sedan detta med resten. Häll upp smeten i porslinsformar eller skålar och ställ dem att stelna i kylen ca 4 timmar.

  4. Skiva jordgubbarna. Blanda socker och rivet limeskal. Lägg bären på yohurtpannacottan och strö på limesocker vid servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!