00000

Mozzarella i en krämig sallad med youghurt, ruccola och chiliflakes.

För 6 pers

Ingredienser

Yoghurtmarinerad mozzarella

2-3 mozzarellaostar (à 250 g)
1 1/2 dl mezeyoghurt (10%)
2 tsk åäppelcidervinäger
2 msk + 1 msk olivolja
1 tsk + 1/2 tsk flingsalt
1/2 påse ruccola (à 70 g)
2 krm chiliflakes
1/4 kruka timjan
1/2 krm nymald svartpeppar
1/2 tsk flingsalt

10 min

1. Bryt osten i grova bitar och lägg i en skål. Vispa samman yoghurt, vinäger, 2 msk olja och 1 tsk salt och vänd ner osten.

2. Lägg upp på ett fat och strö över rucola, chiliflakes och repad timjan. Ringla över 1 msk olivolja och strö över peppar och 1/2 tsk flingsalt.