Yoghurtglass med honung och nötter

Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 gelatin - blad
  • 5 dl yoghurt naturell - rumstempererad
  • 1 dl sirap - vit
  • 6 msk honung - flytande
  • 6 msk valnötter - rostade, hackade

Garnering

  • 4 valnötskärnor

Gör så här

  1. Rosta valnötterna och grovhacka dem.

  2. Blötlägg gelatinbladen 5 min. Ta upp bladen och låt dem smälta på ganska svag värme i en liten kastrull. Rör i yoghurten, 1 dl i taget. Rör i sirapen.

  3. Snabbkyl blandningen under omrörning i vattenbad eller låt den svalna (den får inte stelna).

  4. Kör den kalla blandningen i glassmaskin 20 min tills det blir glass.

  5. Fördela honungen i smala höga serveringsglas. Strö ett lager nötter ovanpå honungen. Skeda eller spritsa försiktigt glassen över.

  6. Garnera med valnötter. Ställ eventuellt glassen frysen ca 15 min eller längre före serveringen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!