00000

För 4 person(er)

Ingredienser

3 gelatin blad
5 dl yoghurt naturell rumstempererad
1 dl sirap vit
6 msk honung flytande
6 msk valnötter rostade, hackade

Garnering

4 valnötskärnor

Yoghurtglass med honung och nötter – gör så här:

  1. Rosta valnötterna och grovhacka dem.
  2. Blötlägg gelatinbladen 5 min. Ta upp bladen och låt dem smälta på ganska svag värme i en liten kastrull. Rör i yoghurten, 1 dl i taget.
    Rör i sirapen.
  3. Snabbkyl blandningen under omrörning i vattenbad eller låt den svalna (den får inte stelna).
  4. Kör den kalla blandningen i glassmaskin 20 min tills det blir glass.
  5. Fördela honungen i smala höga serveringsglas. Strö ett lager nötter ovanpå honungen. Skeda eller spritsa försiktigt glassen över.
  6. Garnera med valnötter. Ställ eventuellt glassen frysen ca 15 min eller längre före serveringen.