Yoghurtbakad kycklingfilé

Kycklingfilén blir saftig och mjäll av yoghurtmarinaden.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 250 g potatis
  • 1 tsk olja
  • 0,5 tsk salt

Marinad

  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 vitlök - klyfta, pressad
  • 2 msk oregano - finhackad
  • 1 msk fetaost - smulad
  • 2 tsk honung - flytande
  • 2 krm salt
  • 1 krm cayennepeppar

Garnering

  • 4 basilika - blad
  • 2 svarta oliver

Tillbehör

  • 1 nypa sallad
  • 1 paprika
  • 2 tomater
  • 0,5 gurka

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala potatisen och skär den i tunna klyftor. Lägg ut dem på ett smort ugnssäkert fat, men lämna plats till kycklingen. Salta. Sätt in potatisen 15 min i ugnen.

  2. Blanda samman marinaden och lägg ner kycklingen så det kommer marinad runt omkring. När potatisen varit inne 15 min, ta ut fatet och lägg dit kycklingfiléerna med marinaden ovanpå. Fortsätt och stek potatis och kyckling 20 min. Kontrollera att kycklingen är genomstekt och garnera den med basilikablad och en oliv.

  3. Servera kycklingen med potatisklyftorna och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!