Yoghurtbaguetter

Yoghurtbaguetter
Yoghurtbaguetter Foto: Gunnar Magnusson

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 3 dl naturell yoghurt
  • 2 tsk salt
  • 1 l vetemjöl - eller dinkelsikt
  • 1 tsk socker

Gör så här

  1. Rör ut jästen i lite av vattnet (37 grader). Blanda i resten av vattnet, yoghurt, salt, socker och 1 liter mjöl.

  2. Arbeta degen väl, gärna så länge som 10 minuter, lång tid ger segare, godare bröd. Låt jäsa i 1–2 timmar.

  3. Knåda degen på mjölat bakbord. Skär degen i 4 lika stora bitar. Baka ut baguetterna genom att rulla ut längder och sedan tvinna dem lite. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter på plåten.

  4. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!