Yoghurt- och saffransmarinerad kyckling

Låt fredagskvällen bli exotisk med orientaliska smaker som saffran och mynta. Marinaden gör kycklingfilén vackert gul och mör.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 0,5 krm saffran
  • 1 krm salt
  • 0,5 matlagningsyoghurt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olja - till stekning
  • 0,5 tsk salt

Tomat- och löksallad

  • 10 rödlök - liten
  • 1 cocktailtomater - eller 4 medelstora tomater
  • 1 dl mynta - hackad
  • 1 dl bladpersilja - hackad
  • 1 msk olja
  • 2 msk citron - pressad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar

Tillbehör

  • 3 dl bulgur

Gör så här

  1. Lägg ut kycklingfiléerna och tryck till den med handen så att de blir något plattare. Lägg dem i en plastpåse.

  2. Stöt saffran och 1/2 krm salt i en mortel och blanda med yoghurt och peppar. Häll yoghurten över filéerna och gnugga påsen så att marinaden fördelas över köttet. Låt vila.

  3. Skala och skiva löken tunt. Halvera cocktailtomaterna eller skär tomaterna i tunna klyftor. Blanda lök, tomat, hackad mynta och persilja med olja, citronsaft, salt och peppar. Låt stå.

  4. Koka bulgur enligt förpackningen.

  5. Hetta upp oljan i en stekpanna. Krydda kycklingfiléerna med 1/2 tsk salt och stek dem gyllenbruna runt om, ca 2 min på var sida. Sänk temperaturen och lägg ett lock på stekpannan. Efterstek ca 5 min. Skiva kycklingfiléerna och servera dem med sallad och bulgur.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!