Yoghurt- och myntaröra (Labne bel toum)

Labne bel toum Finns inte grekisk eller turkisk yoghurt i din affär, använd då matlagningsyoghurt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 6 dl yoghurt - grekisk eller turkisk
  • 1 klyfta vitlök - pressad
  • 1 msk mynta - finhackad, färsk
  • 2 krm salt

Garnering

  • olivolja
  • mynta - färsk

Gör så här

  1. Låt yoghurt rinna av i kaffefilter 4-6 timmar. Blanda alla ingredienser med avrunnen yoghurt.

  2. Lägg yoghurtröran i en grund skål. Tryck en sked mot kanten och vrid samtidigt skålen så att en fördjupning bildas. Häll på lite olivolja och garnera med färsk mynta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!