Yoghurt- och citronpaj

En syrlig och god paj som liknar cheesecake. Yoghurt- och citronfyllningen smakar gott ihop med den söta mandelbiskvibottnen. Pajen bör ätas samma dag som den bakas, bottnen blir annars en aning fuktig.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g mandelbiskvier
  • 75 g smör - smält

Fyllning

  • 4 gelatinblad
  • 2 tsk citron - rivet skal
  • 1 dl citronsaft - pressad
  • 2 dl grekisk yoghurt - eller matlagningsyoghurt
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl honung

Garnering

  • pistaschnötter - hackade
  • mandelbiskvier

Servering

  • hallon

Gör så här

  1. Botten: Sätt ugnen på 175°. Kör mandelbiskvierna snabbt i en matberedare. Blanda dem med smöret. Platta ut smulorna i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i ca 5 min. Låt svalna helt.

  2. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen ca 5 min. Vispa ihop citronskal och citronsaft med yoghurt, crème fraiche och honung.

  3. Ta upp gelatinbladen, krama ur vattnet och smält dem försiktigt i en kastrull. Rör ner lite av fyllningen i gelatinet och blanda sedan ner resten av fyllningen. Låt stå i kylen ca 45 min innan den fördelas på mandelbiskvibottnen. Låt stelna i kylen, 4-5 tim.

  4. Strö över hackade pistaschnötter och mandelbiskvier. Garnerna med citron- och limeskivor. Servera med hallon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!