Yoghurt med karamelliserade mandlar och hallon

00000

Recept på yoghurt med karamelliserade mandlar och hallon. Den här lilla rätten kan du äta som lyxig frukost eller som dessert eller mellanmål. Använder du frysta hallon som inte är svenska bör du hetta upp dem i mikron först och sedan låta dem svalna.

För 4 personer

Ingredienser

1/2 dl strösocker
1 dl sötmandel
1 ask frysta hallon (250 g)
4 dl turkisk yoghurt
1 msk florsocker

15 min

Gör så här:

  1. Smält sockret i panna till en gyllenbrun färg, rör inte utan skaka pannan några gånger under tiden. Tillsätt mandeln och rör tills allt blandats. Häll upp mandeln på bakplåtspapper och låt kallna.
  2. Hacka mandeln grovt. Tina hallonen.
  3. Blanda yoghurt och florsocker.
  4. Varva mandel, hallon och yoghurt i fyra små glas. Servera genast.