Wraps med texmex

Recept på wraps med texmex. Perfekt mat att ta med i matlåda eller på utflykt. Packa ingredienserna var för sig. Var försiktig med avokadon, den är känslig för kyla.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 påse taco spice mix - (Santa Maria, 40 g)
  • 0,5 dl vatten - ljummet
  • 500 g nötfärs
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk smör
  • 4 tunnbröd - gärna fullkorn
  • 75 g salladsmix i påse
  • 2 avokador
  • 1 dl chunky pineapple salsa - (Santa Maria)
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Häll tacomixen i en skål med vattnet. Rör om och låt svälla ca 1 minut. Tillsätt färs och salt, blanda till en jämn färs.

  2. Forma 8 dolmar. Stek dem i smör i en stekpanna 4–5 min tills de är genomstekta och har fått fin färg.

  3. Lägg salladsblad på bröden. Halvera och kärna ur avokadon. Skär i bitar. Fördela tacodolmar, avokado, salsa och matyoghurt på bröden. Peppra. Rulla ihop till wraps.

  4. Ca 530 kcal per portion: 26 g fett • 32 g protein • 42 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!