Wraps med pulled höna, färskost och kantarellsallad

55555

Recept på wraps med pulled höna, färskost och kantarellsallad. De syltade kantarellerna kan ­göras i förväg, men vänta med att blanda dem med grönsakerna tills det är dags att äta.

För 6 personer:

Ingredienser

500 g hönsbröst, eller kycklingfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl rött vin
1 dl ketchup
2 msk farinsocker
0,5 tsk chipotlechilipulver
0,5 tsk spiskummin, mald
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Syltad kantarellsallad:

3 dl kantareller
1,5 dl vatten
1 dl strösocker
0,5 dl ättiksprit, (12 %)
2 krm salt
1 citron
1 rödlök
1 äpple
0,5 gurka
8 romansalladsblad

Svampfärskost:

50 g svamp, valfri
1 gul lök
1 msk sherry, torr
1 msk smör
200 g färskost, naturell
0,5 tsk timjan
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

6 tortillabröd

1 timme

Wraps med pulled höna, färskost och kantarellsallad – gör så här:

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda löken med övriga ingredienser i en gryta. Strimla höns- eller kycklingköttet och blanda ner i grytan. Låt puttra utan lock tills köttet känns mört, ca 30 min.
  2. Syltad kantarellsallad: Ansa svampen. Koka upp vatten, socker, ättika och salt. Lägg svampen i lagen och låt kallna.
  3. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Skala och finstrimla löken. Kärna ur och strimla äpplet. Strimla gurkan och grovhacka salladen.
  4. Låt svampen rinna av. Blanda den med lök, äpple, gurka och sallad.
  5. Svampfärskost: Ansa och grovhacka svampen. Skala och finhacka löken. Stek svamp, lök och timjan i smör tills all vätska kokat in. Låt svampen svalna.
  6. Mixa svamp- och lökfräs med ost och sherry i en matberedare. Krydda med salt och peppar.
  7. Lägg ut tortillabröden och bred dem med ett tjockt lager färskost. Lägg på hönskött och kantarellsallad. Vik in sidorna och rulla ihop till wraps. Rulla in wrapsen i smörgåspapper.