4.14.14.14.14.1

Wraps med halloumi, avokadokräm och majssalsa är fyllda med stekt halloumi, en syrlig majssalsa och en luftig avokadokräm. Koriandern kan ersättas med mynta, persilja eller andra örter.

För 4 personer:

Ingredienser

250 g halloumi
4 morötter
1 msk rapsolja, eller smör
4 pitabröd, stora, platta av råg, s k libabröd

Majssalsa:

2 dl majskorn
6 körsbärstomater
1 kruka koriander
1 röd chili, liten, t ex spansk peppar
2 msk olivolja
1 msk lime, pressad
0,5 tsk salt

Avokadokräm:

2 avokador
1 dl yoghurt, turkisk
1 dl vatten
2 msk citron, pressad
0,5 kruka mynta, eller persilja
50 g spenat
1 tsk salt

30 minuter

Wraps med halloumi, avokadokräm och majssalsa – gör så här:

  1. Majssalsa: Skölj av majsen med kallt vatten och lägg dem i en skål. Finhacka tomaterna. Hacka koriandern. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda alla ingredienser och krydda med salt.
  2. Avokadokräm: Dela avokadon, ta bort kärnan och gröp ut fruktköttet. Mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare. Krydda med salt.
  3. Skiva halloumin. Skala och grovriv morötterna. Stek halloumin gyllene på båda sidor.
  4. Bred ut en klick avokadokräm mitt på varje bröd, man kan dela barnens bröd i hälften för tunnare rullar. Lägg på 2–3 skivor halloumi på längden. Toppa med majssalsa och morötter.
  5. Torka ur stekpannan. Rulla ihop bröden hårt och lägg dem tätt i stekpannan med en annan stekpanna som tyngd över. Låt torrsteka ca 2 min på ena sidan och sedan ca 1 minut på andra sidan så att brödet blir krispigt och varmt. Rulla smörgåspapper runt för att göra dem lättare att hålla. Skär itu varje rulle på mitten och servera med resterande avokadokräm att doppa i.