40 min + 12 timmar att dra + 45 min jäsning
1. Ansa och skär rabarbern i ca 3 cm breda bitar. Skåra vaniljstången och skrapa ut fröna. Koka upp vaniljstång, vaniljfrön, socker, vatten och citronsaft i en kastrull. Tillsätt rabarbern och låt nätt och jämnt koka upp. När första bubblan syns, ta kastrullen åt sidan och täck med plastfolie. Låt stå i rumstemperatur ca 12 timmar.
2. Blanda mjölk, 1 dl mjöl och jäst väl och låt jäsa tills första bubblan syns, ca 45 min.
3. Tillsätt 2 1/2 dl mjöl, socker och salt i degen och blanda till en smidig deg ca 15 min i hushållsmaskin. Blanda i smöret klickvis och arbeta degen ytterligare ca 10 min.
4. Dela degen i fyra bitar och forma dem till runda bullar. Kavla ut bullarna till runda kakor, ca 1 mm tjocka, på mjölad arbetsbänk.
5. Värm en stekpanna och stek wrapsen ca 1 1/2 minut på varje sida. Linda genast in dem i plastfolie och låt dem kallna.
6. Lägg wrapsen på smörgåspapper och bred på lemon curd och färskost. Lägg på den inkokta rabarbern och rulla ihop.