Wokiwoki

Den här rätten är perfekt om du har fått ris över från ­tidigare middagar. Passar också fint som matlåda.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 dl ris - kokt
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 citrongräs
  • 300 g morötter
  • 2 msk rapsolja
  • 500 g nötfärs
  • 3 msk japansk soja
  • 1 tsk salt
  • 200 g böngroddar

Gör så här

  1. Rosta sesamfröna i torr stekpanna.

  2. Banka och finhacka citrongräset. Skala och strimla morötterna.

  3. Stek citrongräset i olja i en stekpanna. Tillsätt färsen och låt den steka med tills den fått fin färg och är smulig. Tillsätt morötterna och stek ca 2 min.

  4. Tillsätt riset och låt allt bli varmt. Smaka av med soja och salt.

  5. Lägg på böngroddar och sesamfrön precis före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!